Sigma Flexidur – Effectief en duurzaam houtherstel

In een vierseizoenenland als Nederland, met verschillende weertypen variërend van zonnig tot nat en van warm tot koud, krijgt hout wel wat te verduren. Houtrot is in Nederland dan ook een veel voorkomend probleem. Goed en tijdig onderhoud is dan ook essentieel. Gelukkig zijn de meeste schades prima te voorkomen en ook eenvoudig te herstellen. De Juiste Schilder kan u voorzien van advies ter plaatsen en is in staat de meeste problemen te verhelpen.

Hoe kom ik van mijn houtrot af?
Flexidur is het houtreparatie systeem dat De Juiste Schilder gebruikt voor effectief en duurzaam houtherstel. De houtreparatieproducten laten zich soepel mengen en verwerken waardoor de reparatie eenvoudig uit te voeren is. Bovendien is het assortiment nu ingedeeld naar overschilderbaartijd, zodat wij eenvoudig met de juiste producten zullen werken.

Neem vrijblijvend contact op om uw hout professioneel te laten behandelen.

Wat is houtrot?
Houtrot ontstaat door schimmels die in een vochtige klimaat ruim baan hebben. Om houtrot te krijgen, dienen er vier elementen aanwezig te zijn: vocht (>20%), zuurstof, warmte en een voedingsbodem. De snelheid van het ontstaan van houtrot hangt af van deze vier elementen, waarbij de kwaliteit van de ondergrond (voedingsbodem) een grote rol speelt. Daarnaast zijn ook factoren als detailleringen en het onderhoud van het object van belang.

Hoe ontdekt u houtrot?
Aantasting begint in de kern van het hout. Als het rot zichtbaar wordt, is het vaak al te laat. De aangetaste plek kan zichtbaar worden wanneer de verf gaat barsten of blaasvormen. Een afnemende houthardheid is een belangrijke signaal. Meestal begint de aantasting in de onderdorpel en/of de stijlen die daar op aansluiten. Dat ontdekt u eenvoudig door met een stompe priem in het hout te prikken.

De inspectie
Effectieve houtrotreparatie begint met een nauwkeurige inspectie. Hierbij onderzoeken wij de volgende zaken:

 • vochtgehalte van hout: om het risico van aantasting te bepalen;
 • houtsoort: om de natuurlijke bestendigheid tegen houtrot te bepalen;
 • houthardheid: afwijkende hardheid wijst op aantasting;
 • omvang van de schade: zodat u de reparatieklasse kunt bepalen;
 • houtverbindingen en omtrekspeling: gevoelig voor vochtindringing;
 • hang- en sluitwerk: ondeugdelijke montage kan start zijn van houtrot;
 • scheuren: doen de bescherming van het verfsysteem teniet;
 • afwatering bij dorpels: verhoogd risico van vochtbelasting;
 • loodslabben: let op scheurvorming of onvoldoende aansluiting;
 • scherpe kanten: goed afronden voorkomt schade.

Sigma systeemgarantie
Sigma geeft tot maar liefst 10 jaar garantie op reparatie- en verfsysteem. Met die garantie behoedt u uw opdrachtgever jarenlang voor problemen met het houtwerk. En dus ook voor de hoge kosten die dit met zich meebrengt.

Het Sigma Flexidur houtreparatiesysteem
Voor al uw houtherstelwerkzaamheden heeft Sigma Flexidur het juiste product. Van het fixeren van de ondergrond tot het repareren van grote en kleine gebreken. En van het afdichten van openstaande houtverbindingen en scheuren tot het verlijmen van deelvervangingen.

Optimale houtbescherming met Sigma S2U primers en lakken
Sigma S2U is het professionele verfsysteem bij uitstek. De primers en lakken bieden een uitstekende hechting en duurzame bescherming van hout. En de producten zijn optimaal afgestemd op Sigma’s houtreparatiemiddelen. Sigma S2U verven zijn versterkt met polyurethaan. Dit maakt de verffilm aanzienlijk kras- en slijtvaster en ook beter te verwerken. Sigma S2U is leverbaar in alle glansgraden en duizenden kleuren.
Voor meer informatie over de systeemgarantie kunt u terecht op uw Sigma verkooppunt of neem contact op met het Technisch Centrum.

Voordelen van Sigma Flexidur

 • geschikt voor alle seizoenen;
 • Sigma kwaliteit: door-en-door beproefd en optimaal op elkaar afgestemd;
 • langdurige vrijwaring van houtproblemen;
 • blijvend elastisch, dus flexibel opvangen van krimp en uitzetting;
 • snel en makkelijk te verwerken;
 • garantie voor goede mengbaarheid door uniek mengindicatorsysteem;
 • uitstekend moduleerbaar en krimpvrij;
 • vrij van oplosmiddelen;
 • tot 10 jaar totale Sigma-systeemgarantie (houtherstel – plus verfsysteem);*
 • professionele ondersteuning door Sigma: een aanspreekpunt voor advies en ondersteuning.

*mits voldaan aan de voorwaarden

Duurzaam en blijvend elastisch
Sigma Flexidur houtreparatieproducten zijn twee-componenten expoxy’s die zich soepel laten mengen en makkelijk verwerken. De hechting is uitstekend op hout dat is voorbewerkt met Sigma Flexidur (impregneermiddel). Het resultaat is blijvend elastisch, zodat duurzaamheid jarenlang wordt geborgd. Met Sigma Flexidur werken wij snel en prettig. De producten zijn uitstekend moduleerbaar en krimpvrij. Op het moment dat het uitgehard is, is de reparatie makkelijk te schuren, schaven, schroeven en boren. Er zitten geen oplosmiddelen in waardoor we veilig kunnen werken. Het resultaat: Een blijvend elastische reparatie die krimp en uitzetting opvangt zodat de duurzaamheid jarenlang wordt geborgd.

Vrij van oplosmiddelen
Veiligheid en gezondheid staan voorop. Daarom bevatten onze producten geen oplosmiddelen. De epoxy’s zijn vrij van nonylphenol en benzylalcohol.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Direct aanvragen!