Hoe verloopt het latex spuitwerk?

Ruimte leeghalen/opruimen en stofvrij maken.
Bij aankomst verwachten wij een opgeruimde en stofvrije woning voor het uitvoeren van onze spuit-werkzaamheden. Denk hier aan bankstellen, tafels, meubels, televisies, schilderijen etc.

In overleg met u is het ook mogelijk dat wij deze werkzaamheden verrichten tegen een vergoeding. Overigens verwijderen wij altijd zelf de stopcontacten en schakelaars.

Afdekken en afplakken (alles wat niet gespoten wordt is afgeplakt)
Wij gaan zorgvuldig te werk en streven naar perfect schilderwerk. Daarvoor dekken wij de vloeren af met de daarvoor bestemde stucloper van zeer hoge en duurzame kwaliteit. Vervolgens plakken wij de deurposten, keukens en kozijnen af met protectiefolie die zelfklevend is. Dit is uitermate geschikt voor niet poreuze ondergronden. We gebruiken afdekpapier voor het afplakken van de plinten. Trappen dekken we af met speciaal gecoat afdekvlies. De voordelen van dit afdekvlies zijn dat het zeer sterk, lichtgewicht en vloeistof dicht is.

Opvullen gaten en kieren
We spuiten latex uitsluitend op gladgestuukte ondergronden. Mochten we nog gaten tegenkomen veroorzaakt door beschadiging of slecht stucwerk, dan nemen wij bij De Juiste Schilder de moeite om deze te dichten, mits wij die gaten kunnen zien. Afhankelijk van de grootte van het gat gebruikten wij diverse vul-, reparatie- en egalisatiemiddelen.

Gaat het om kleine gaatjes dan gebruiken wij hiervoor de ProGold2500 Lichtgewicht opvuller. Dit is een lichtgewicht pasta die snel droogt en makkelijk schuurbaar is. Zijn de gaten wat groter dan hebben wij hiervoor het ideale reparatiemiddel. Namelijk het ProGold2300 universeel reparatiemiddel. Dit is een universeel binnenvulmiddel op basis van gips- en kunststof. Tevens is dit product ideaal voor het opvullen van naden- en schroefgaten in gipsplaten.

Fixeren/voorstrijken (impregneren)
Voordat we de wanden- en/of plafonds spuiten is het van belang dat de wanden- en of plafonds goed geïmpregneerd zijn. Dit ter voorkoming van de zuigkracht die het latex absorbeert. Het product dat we hiervoor gebruiken is de Sigmafix Universal Primer. Een watergedragen voorstrijkmiddel voor absorberende en licht poederende ondergronden. En ander product dat we gebruiken is de Sigma WallPrim, een semi-dekkende muurverf primer.

Inkitten van kieren en naden op wanden en plafonds
Bij het kitten van aansluitingen met hout gebruiken we daarvoor de juiste schilderkit (acrylaat-kit). Gestuukte wanden en plafonds kitten we dicht met Non-Crack Kit van Progold. Deze kit heeft een hoge elasticiteit waardoor het de spanningsverschillen tussen wanden en plafond kan opvangen.

2-lagen latexspuiten
Op het moment dat het voorstrijkmiddel en kitranden gedroogd zijn spuiten we de wanden en/of plafond 2 maal met de Graco 595 Finish Pro 2. De keuze voor het latexsoort is in overleg met u. De keuze voor een bepaald type latex kan verschillen in pri

Ruimte ventileren
Kort nadat de ruimte is gespoten is het van belang om de ruimte goed te ventileren. Dit doen we door de deuren en ramen tijdelijk open te zetten.

Afdekmaterialen opruimen
Nadat er geventileerd is kunnen we beginnen met het opruimen van het afdekmateriaal.

Terugplaatsen elektra
Wanneer het afdekmateriaal is verwijderd plaatsen wij de stopcontacten, lampen en schakelaars weer terug.

Spullen weer terug op de plek
Wanneer we klaar zijn met het opruimen van het afdekmateriaal kunt u de spullen weer terug zetten op de plek.

Uw woning ziet er weer strak uit!

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Direct aanvragen!